tisdag 29 april 2008

En dröm......................del2


I den stekande solen,med svetten forsande från hela kroppen bestämde hon sig för att ta sig in i hotellet innan hon fick värmeslag(jeansen klibbadde överallt och kändes äkliga att ha på sig).
Stegandes fram kände hon kvinnans kritiska blickar,och var pinsamt medveten om att hon såg ut som ett tvivelaktigt objekt i sina svarta kläder,speciellt om jämförelsen var denna slanka atraktiva och mycket svala unga kvinna som nonchalant lutade sig mot disken.
hon gick fram till kvinnan och pressenterade sig.
:-Hello! Mitt namn är Lena Torén,och jag skall ha ett rum reserverat hos er.Hon visste inte varför men en olust känsla började sprida sig i bröstet.
:-Ett ögonblick,kvinnan ögnade ömsom i liggaren och ömsom lät hon blicken glida uppifrån och ner,som om hon just nu bestämde sig för om det var slödder som kommit in i hotellet.
:-So you are alone,var nästa kommentar,blicken hade nu blivit överlägsen och hånfull.Du skall veta att det är inte tillåtet att ha med sig män uppå rummet efter kl 22.00,Nu kännde hon sig som ett kryp,en kackelacka som kvinnan försökte platta till med sin utan tvekan mycket dyra och högklackade sko.
:-Jag kom hit för att vila upp mig ,och träffa ert gästvänliga folk sa hon spydigt,hon kunde inte stoppa den taggiga komentaren,den bara kom innan hon hann tänka.
Snörpt mun och höjda ögonbryn mötte henne över disken och stämningen hade med ens blivit mycket kylig.Hon slogs av att det kunde trotts hettan bli så iskallt,och började känna en oförklarlig lust att skratta,och ju mer hon försökte låta bli desto svårare blev det.Utan att hon var medveten om det hade hennes ansikte lyst upp i ett leénde, nu såg kvinnan oförstående ut och mycket förvirrad. Det första skrattet studsade ut emellan hennes läppar och rakt ut i luften.
Nu var kvinnan bara förvirrad,men tyckte hon inte att det ryckte lite i ena mungipan,och denna gång var det uppåt.Det spred sig till hela ansiktet och innan de visste ordet av lutade de båda kvinnorna sig mot varandra,slog sig för knäna,höll sig för sina magar allt medan tårar av skratt rann nedför deras kinder.Och de visste utan ett enda ord att detta var början på en bra vänskap.
När skrattsalvorna hade lagt sig,slätar kvinnan ut en osynlig skrynkla på sin fräscha vita kjol,vänder sig mot henne med ett soligt leénde och säger;
:-Jag heter Goadalupe och är reseptionist här på hotellet,om det är någonting du behöver hjälp med så säg bara till,...och jag menar verkligen det.
Hon tog Lenas väska och började gå mot den låga 2vån.längan inne på gården,hojtade ett "Bara följ mig"över axeln och stegade vidare.Vägen gick över gården och upp för en otroligt vacker trappa,som var överväxt med blommande klängväxter,den slingrade sig som en serpentin upp till 2:avån."Jag måste ta reda på vad de där växterna heter" tänkte hon,sammtidigt som hon kände en stor lättnad att det gick så bra att"bryta isen" med Goadalupe,bättre än hon kunnat hoppats på. Så till sisst stannade kvinnan framför en grind som ledde till en liten terass.
De gick in,Lena ställde sin väska på det vackra rottingbordet med glas-skiva,och drog fingrarna genom det svettiga håret(det var verkligen varmt) solen gassade,och utsikten ut över havet var"breath takeing". Goadalupe drog upp glas dörren in till lägenheten(ja det var en LÄGENHET),hon var stum av hänförelse.Lägenheten bestod utav ett stort vardagsrum,med franska fönster mot terassen och den underbara havsutsikten,plus ett mindre men otroligt mysigt sovrum med en stor "dubbelsäng"???hmmmm ja ja ....konstigt med tanke på att hon var ensam om rummet,men de hade väl ingen singelbedd,tänkte hon.Vidare var badrummet hel kaklat i vitt med toalett,handfat och badkar i koboltblått med svarta bårder.Urtjusigt stönade hon för sig själv .Och sisst men inte minst ett litet men totalutrustat kök, som även hade en airconditionlåda inmonterad i ett av de föredetta fönstren.Även köket hade utsikt mot havet.
Guuuud vilken underbar lägenhet sa hon till "Lupe",som hon nu blivit du med.
Ja det var inte denna jag hade tänkt att ge dig först,men jag har förstått att mitt första intryck av dig inte var rättvist,för jag hade en massa förutfattade meningar om "vita"kvinnor som kommer hit på semester ensamma,och jag ber så mycket om ursäkt sa hon med ett varmt leénde.
Men nu skall jag lämna dig i fred,så du får göra dig i ordning och duscha,vilket jag tror att du längtar efter vid detta laget.Hon vinkade till Lena och sprang ned för trapporna,ljudet av hennes höga klackar var det sissta som försvann.

ÄNTLIGEN! hon slängde av sig de minst sagt svettiga jeansen och tröjan,de fick ligga kvar på golvet,och formligen studsade in i badrummet.
Efter duschen satt hon länge ute på terassen och drack sitt första glas med vit rom och soda,och natyrligtvis MASSOR med is.Den ljumna kvälls brisen fladdrade i den tunna duken som lagts på bordet,och solen som höll på gå ner glittrade som guld över havets yta, kunde det BLI bättre?
När det efter ett tag hade blivit helt mörkt och det enda som syntes var månen,reste hon sig och gick in.
När hon kom in i sovrummet stelnade hon till håret reste sig i nacken,och hjärtat tog ett jätteskutt i bröstet.
På golvet där hennes kläder legat förut,var nu stora blöta fotspår ,och de var ABSOLUT inte hennes egna. Plötsligt kände hon sig inte så kaxig längre. (forts följ.->)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skriv snart igen! Det börjar blir riktigt spännande...


// Lotta

antibimbocompaniet sa...

Fortsättningen kommer snart,(Har lite struligt med tillgång till dator men jag löser det varteftersom).