onsdag 4 juli 2007

Kärleksförklaring till en liten "terrorist"



Min katt är sjuk, det har hon varit ett tag nu , enligt vetrinären skulle hon varit passe´redan i slutet på Januari men det är inget som "Stumpis" har brytt sig om.
"Still hangin in there" men inte utan vissa besvär , är hon fortfarande vid god vigör i kroppen, och aptiten är det heller inget fel på. Men det är kinden och det rinnande ögat som är största besväret. Det är så att det gör ont i mig när jag ser hennes lilla snea ansikte,men hon spinner så det knakar och svansen rör sig behagfullt och lojt, så det är tydligen inte nåt fel på humöret heller, konstigt nog.
Jag har fått komentarer att "Det är lika bra att avliva henne, faan de e ju bara en katt"! Kanske för dom men för mig är det en familjemedlem,en kompis och i viss mån min lilla "bebis", då jag fick henne bara 9 dagar gammal och fött upp henne på kompisens bröstmjölk.Detta gjorde att hon blev väldigt präglad av människor, och därför är en liten utpräglad personlighet."Skaffa en ny " säger man, och jag replikerar är det vad du gör om din mormor dör, SKAFFAR EN NY!!!!
En del människor är i sanningens namn totalt känslokalla. Hon är min bästa kompis, och väldigt speciell. Behövs det sägas att det kommer bli tomt när hon är borta.
Sa jag föresten att hon fyllde 20år en och enhalv vecka innan midsommar, så det är en respektingivande dam som vet sitt värde skall gudarna veta, hon e helt enkelt bara "the best".
Jag kommer att sakna hennes närhet om nätterna då hon antingen ligger på mitt bröst, med huvudet på mitt vänstra och tassen runtom som om det vore en kudde, eller ovanför mitt huvud , med sitt huvud mot mitt, ALLTID i närheten, som för att hålla koll på att jag verkligen ÄR där. Den jludliga stämman som "skäller" på mig när jag varit borta ett par timmar mer än vanligt, och som liksom vill säga att jag är en "taskfrans"som varit borta så länge.Men mest hennes osvikliga intuition när jag är ledsen och den lilla skära tungan som far över min kind , det är ett sätt att säga "var inte ledsen det ordnar sig"
Så njut av DIN SISSTA sommar kompis det är dig väl unt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltid lessamt att skiljas från en "kompis"...

Anonym sa...

du har min sympati och förståelse, som fd kattägare fattar jag vad du går igenom.