torsdag 16 april 2009

Idioter i toppen




Sitter här och funderar, funderar på hur det bara blir fulare och fulare på min arbetsplats, ju mer de renoverar och bygger om. Ta tex den lilla plats som ligger emellan husen här på Sahlgrenska sjukhuset, förut en liten park för personal och patienter att sitta i vackra dagar, att söka skugga under de ca 100år gamla gullregnsträden eller bara drälla på gräsmattan läsande och pratandes med kollegor.
Det skulle byggas om Gud bevars, och traktorer och bulldosers raserade och slet upp med stora kättingar de vackra träden. Brutalt och känslokallt bröts de sönder av den oömma behandlingen, jag var inte ensam om att reagera på det okänsliga sätt man gjorde det på.
Nåväl, jag förstår att för att få plats med div. arbetar byscher, och material så får det offras lite.Men man trodde ju att det skulle planteras något i deras ställe, åtminstone sås lite gräs. Men där blev vi rått blåsta kan man säga, för det enda som gjordes var att lägga dit grus.
Ja, och det som förut var en oas för alla på sahlgrenska, förvandlades till en kal grusplan!!!!!!!!!!!!!
Fy fa....rao(hmmmm), de borde fasiken skämmas.
Säger man något kommer säkert politiker och högt uppsatta chefer att skylla på pengar,och att de inte har råd att köpa nya växter.
Men hur försvarar de då att de gräver upp och sliter sönder vackra buskar och trän och slänger som om det vore sopor istället för att återvinna dem, det är ju faktiskt växter vi talar om, inte gammalt skrot.
Men de fortsätter att slita upp och riva sönder, för att sedan köpa(om de nu planterar nåt nytt i huvud taget vill säga)mindre och ynkligare exemplar som tar flera år att växa till sig.
Och då är det naturligtvis dax att slita upp "skiten" igen.
Och folk undrar varför det inte finns några pengar,det är ju helt uppenbart att detta är sättet de går till väga på, och det kan jag sätta min gamla faster på att det gäller inte bara planteringar och växter, utan är en metod som ideligen ideligen används i alla situationer.
Det är nåt att fundera över, eller hur.
NEJ det säger jag, vi vill ha tillbaka vår lilla park, det är det minsta ni kan göra med tanke på de ynkliga lönerna och slitiga arbetet som vi(som inte får någon bonus eller fallskärm om vi måste sluta)har som grå och inte alltför glättad vardag.
Ge oss i alla fall skuggan av ett träd att sitta under, på sommarens lunchrast
(Snåljåpar)
Med Vänlig Hälsning träl 0288

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är tydligen lättare att riva än bygga upp

Anonym sa...

sjukt sjyssta bilder