måndag 31 mars 2008

Sommartid? igen.......



Så var det den här SOMMARTIDEN?!!!Det är väl ett ganska intressant fenomen att när det blir"sommartid"så blir det plötsligt helt svart på morgonen igen.Ljuset som man mödosamt släpat sig fram till,rycks plötsligt bort ifrån en.Är det ingen som forskat i hur det påverkar den,i sitt anletes svett arbetande låginkomsttagaren,som inte har mycket mer att glädja sig åt än lite ljus på morgonen.Nåja det blir ju ljusare på kvällen kontrar någon,om man inte är för trött av sitt jobb,så kan man ju glädjas åt det.Men är det någon mer som tycker att det är bra sjukt med 7 månader sommartid och bara 5 mån "vintertid"d.v.s. realtid,den tid som det egentligen ÄR.Människan är i sanning en kaxig jävel,vi ändrar,spränger,gräver och bygger monster-projekt som numer börjat anta"monstruösa"proportioner.Suger ut jorden från alla sina naturtillgångar,och spyr ut en massa skit i både haven och atmosfären.Och som om DET inte var tillräckligt,så har vi mage till att trotsa tiden,det enda som egentligen borde vara omöjligt,då den beräknas efter jordens och solens plasering i förhållande till varandra.Men detta är för människan"oviktiga"faktum,och står naturligtvis inte i vägen för en varelse,som så uppenbart inte har någon respekt eller ödmjukhet inför något av universums företéelse eller skapelse.
Nä,det skall förändras om det går att förändra,spelar ingen roll om det är till det bättre,bara någon kan tjäna pengar på det.
Jag blir så trööööt,på alla lobbyister som snackar sig harmynta för"projekt"som varge vettig individ egenligen borde VETA är helt åt helvete.Men med en oljad käft och"djävulens advokat"kan man tydligen driva igenom vad som helst.
Jag säger som Sara Leander:-Vilken tur att man inte är 16 längre,......typ.
Nä det är bara till att se jävligt glad ut,ta medecinen(fastän den kan va bitter)
och göra lemonad"när man fått citroner".
För livet är just nu,och går inte i repris.

2 kommentarer:

mr. kolumnen sa...

Söker man hos mig på ”livet är nu” får man på min sida (som du kommenterar sporadiskt) följande träffar
http://kolumnen-sweden.blogspot.com/search?q=livet+%C3%A4r+nu

Om solen.
Idag går solen upp 06:42 och ner 19:50, hch snart, i maj, eller rättare sagt när jag är i Sverige den 3 maj. Går solen upp 05:18 och ner 20:59, Nice!

Nu går det fort Lisa.

De längsta dagarna i Göteborg, den 22 och 23 juni går solen upp 04:13 och ner 22:14
http://www.vader.se/soltid.asp

antibimbocompaniet sa...

Jag är tyvär väldigt sporadiskt ute på nätet nu mer,pga de så vänliga Bredbandsbolaget,som inte fyller sin kvot av det avtal som jag efter den sissta Aprill är fri ifrån.Så det skall bli bättre med besöken.(ibland är en anonym komentator,Jag)