tisdag 13 maj 2008

Använd inte dig själv som dörrmatta




Hon hade alltid beundrat Pia och trodde hon var hennes bästa vän,de hade umgåts under sin galna period,då livet var kompissar,fester,konserer resor och killar,i den ordningen.Trodde hon i alla fall.Det här är gången hon borde ha vaknat ur sitt "fanclubcoma,"och insett att allt inte var som hon "ville" att det skulle vara.Verkligheten såg helt annorlunda ut,fast hon hade inte sett det ännu. De hade varsin kille,Hon själv"Misse"var tillsammans med en kille som knegade på SJ,och Pia hängde med en musiker förståss. Men de var ju bästa vänner och sågs varge dag,och Misse var helt lugn med Pia´s egokickar som hon fick stå ut med JÄMT ,Typ....ÄÄÄHH,du kilar ner med soporna.....du sticker och köper lite pizza...du hjälper mig att sy detta ,måla det här ,fixa ditt och fixa datt. Hon märkte inte, att när Pia inte ville ha något, kunde det vara tyst i dagar ibland veckor.Så kom händelsen som fick henne att se klart första gången.
Misse´s kille ringde en dag,..
:-Du Misse?..gör det nåt om jag tar med mig en kompis och hans tjej?
:-Nää absolut inte,vi ska på fest hemma hos Pia så det är lugnt.
Han kom med kompissen och en tjej som istället för att gå med kompissen,hängde som ett plåster på Misse´s kille Hasse.Misse sa till honom,men han kom med en lam ursäkt;
:-Man får väl va lite vänlig va?! Kompissen såg "pissed" ut men sa inget .Tjejen blängde på Misse med en utmanande blick,den sa"jag tar vad jag vill ha,och du kan inte stoppa mig"
Misse blev kraftigt sne och tänkte att vänta bara tills vi kommer hem till Pia så får du känna på, att ingen pissar oss på näsan.Du kan inte ta både mig OCH" my girlfriend"vi är ett OSLAGBART team.
De kom hem till Pia och inget blev som hon hade hoppats.
Med en gång så satte den lilla apan igång att smöra för Pia,och anslöt sig med stor energi till Pia´s faanclub,Pia föll som en fura i skogen,och lapade i sig allt smicker som om det va chokladglass.Misse försökte att få tala med henne men hon var alltid upptagen, med" gissa vem".och det fanns inte en chans att förklara vad som var på G.
Hon satt ensam hela den kvällen,både hennes kille och Pia var hypnotiserade av den här (som Misse tyckte)inställsamma apan.Misse började må as,och försvann ut på toaletten.Hon hörde giftormen säga:-Ja där ser man,en del tål tydligen inte att festa,det är patetiskt med tjejer som inte vet sin begränsning.Hon ville spy, det var inte av för mycket alkohol,för om dom hade uppmärksammat henne det minsta lilla,så skulle de ha märkt att hon inte hade rört sitt glas i huvud taget.Hon hade faktiskt helt tappat lusten att festa.

När Misse kom ut igen hade hennes kille försvunnit ,och med "gissa vem"tror ni. Misse kände sig totalt sviken,hon försökte snacka med Pia,men hon var kall och tittade på henne med avsmak.
:-Du fattar väl att när du e så väck,och ligger på dass,så tröttnar Hasse.Jag fattar att han stack med henne,...Faktiskt
Misse ville bara försvinna,alla tittade på henne och flinade nedlåtande.Såg dom inte, ATT HON
INTE VAR FULL!!!!!!!!???

Misse rusade ut ur Pia´s våning,och bara fortsatte springa."Hur kunde Pia bara svika så där de var ju BÄSTA VÄNNER!" Hon sprang till hon inte orkade längre ,och märkte att hon stod utaför Hasses hus, hon kunde se in i hans vardagsrum,och där stod han och kysste henne,ena handen var under jumpern,och han var fullt upptagen.Sen kunde hon inte se något mera,för ögonen var så fulla av tårar. Helt förkrossad snublade hon hem.
Väl hemma begravde Misse ansiktet i kudden,så att inte grannarna skulle höra henne gråta,hon orkade inte med mer förudmujkelse nu.

Dagarna gick ock hon försökte ringa,men Pia hade aldrig tid,hon var"helt fullskiten med stuff" som hon måste göra. Misse kunde höra att"HON" var där ,och hon skrattade. Åt henne kunde man ju fatta! Hur kunde Pia bara vända ryggen till henne på det här sättet,hon ville aldrig träffa Misse numer,men den"falska giftormen"och Pia var som ler och långhalm de vek aldrig från varandras sida.Det är väl för att jag inte slickar hennes röv och att jag tycker om att ha min stolthet kvar som gör mig mindre begärlig som vän, eller ska jag kanske säga hallelujakör i stället, för vänskap tror jag inte att Pia är interesserad av,tänkte Misse. Tyvär så höll hon inte den här erfarenheten i minnet ,utan gled tillbaka i de gamla spåren igen,när Pia hade blivit utnuttjad av"ormen",och det dög att vara vän med Misse igen.
Det finns tyvärr för många Pio´r och ormar, och alla Misse därute har tyvär alldeles för kort minne. Eller är det snällhet(stavasE.N.F.A.L.D.) blandat med rädsla att inte höra till och att vara omtyckt.Har NI det?,DÅ säger jag bara... passa er så ni inte blir utnyttjade. Här slutar berättelsen,och jag hoppas den fått er att tänka,speciellt om ni känner igen er i "Pia" eller" Ormen". Men om ni till händelse skulle vara en "Misse"så tänk på detta att ha tillhörighet och vara accepterade i "gänget"är aldrig värt att bli utnyttjad eller pissigt behandlad för. VET ditt värde och STRÄCK på dig. och framför allt, umgås inte med vilka självgoda idioter som helst,livet är för kort för det. chiao!!!!

3 kommentarer:

antibimbocompaniet sa...

om du kommit så här långt kan du lika gärna säga vad du tycker

mr. kolumnen sa...

Historien återupprepar sig ständigt. Som du ju vet har jag gott om liknande om inte samma erfarenheter

I vår värld där egotrippen är det allena rådande rättesnöret är det tyvärr så det går till

antibimbocompaniet sa...

MMMMMMMMMmmmm, jag vet men borde inte en del,tänka efter innan de sätter igång och trampar på andra?!